donderdag 16 september 2010

Piloot Lars

Zondag 5 september 2010

Vandaag is de grote dag: Lars gaat vliegen met stichting Hoogvliegers. En het wordt een hele mooie dag. Volop zon en niet te veel wind. Ideaal!

Onze pilote, Isabel van Oorschot, heeft eerder deze week al contact opgenomen om e.e.a. te bevestigen. Om 10 uur worden we verwacht op vliegveld Seppe. Lars is lekker op tijd wakker en kan niet wachten tot we vertrekken. Eerst nog even oma ophalen; zij gaat ook gezellig mee. Om kwart voor 10 komen we aan op het vliegveld. Isabel staat al op ons te wachten. En we hebben geluk: er vertrekken net vier gevechtsvliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog in formatie. Een prachtig zicht, zeker als ze nog even een fly-by vlak boven de startbaan maken. Blijkbaar was er een dag eerder een vliegshow op het vliegveld en is vandaag de dag dat de toestellen weer vertrekken. Lars geniet zichtbaar van dit spektakel!

Isabel heeft meteen een mooie verrassing voor Lars: een T-shirt en pet van de stichting Hoogvliegers. Die moeten natuurlijk meteen aangetrokken en opgezet worden. Lars wordt tenslotte een echte piloot vandaag!

Rond half 11 is het dan zover: Isabel neemt Lars mee naar de verkeerstoren en als alles geregeld is gaan we naar het vliegtuig. Behalve Lars gaan ook zijn broer Rick en zijn vader Patrick mee met de vlucht. Mama Monique en oma blijven achter op het terras van restaurant “De cockpit”. Ook geen straf met dit mooie weer!

In het toestel legt Isabel alles rustig uit aan Lars (en Rick en papa). Het checken van de intercom is een feestje: Lars wil van iedereen toch wel even horen dat het werkt! Nadat de checklist is afgelopen wordt de motor gestart en gaan we richting startbaan. Natuurlijk wordt er nog even uitgebreid gezwaaid naar mama en oma voordat we echt de lucht in gaan.

Isabel geeft vol gas en voordat we het weten zitten we al in de lucht. En Lars vindt het allemaal fantastisch mooi. Al vanaf het starten van de motor houdt hij het stuur vast. Isabel vindt het prima en laat hem rustig meehelpen. En al na 10 minuten krijgt Lars vliegles! Isabel vertelt hem hoe hij het vliegtuig een bocht kan laten maken en dat hij altijd eerst goed naar buiten moet kijken of er tocht echt geen andere vliegtuigen in de buurt zijn. Je ziet dat mannetje met de minuut groeien! En voordat we het weten bestuurt Lars het toestel alleen... We hebben wat bochtjes gedraaid, zeg! Maar wat mooi om dit mee te mogen maken!


Na ongeveer een half uurtje zijn we richting Tholen gedraaid: daar zijn we over ons huis gevlogen! Leuk om je eigen woonplaats eens vanaf een hoogte van zo’n 500 meter te kunnen zien. Dat maak je tenslotte ook niet iedere dag mee.

Vervolgens zijn we nog over Bergen op Zoom gevlogen. Isabel heeft op ons verzoek ook nog even een rondje over het appartementencomplex van oma gevlogen. Daarna was het jammer genoeg al weer tijd om terug te keren richting Seppe. Wat gaat zo’n uurtje snel voorbij zeg...


Na een mooie ronde langs het vliegveld zijn we zachtjes op Seppe geland. En daar kreeg Lars van Isabel ook nog eens een heus Hoogvlieger-diploma! Zijn dag kon nu echt niet meer stuk. Dit is een diploma om in te lijsten, en dat zullen we zeker ook doen!


We hebben ook een impressiefilmpje van de vlucht van Lars gemaakt. We hopen dat jullie het leuk vinden:Tot slot willen we iedereen die deze vlucht mogelijk gemaakt heeft enorm bedanken. En natuurlijk in het bijzonder onze pilote Isabel van Oorschot. Zij heeft er voor gezorgd dat Lars zich volledig op zijn gemak voelde en de dag van zijn leven heeft gehad!

Het was een geweldige ervaring die we iedereen kunnen aanbevelen!

Geen opmerkingen: