donderdag 21 mei 2009

Het gaat steeds beter!

Donderdag 21 mei 2009.

Het is ongelooflijk om te zien hoe Lars iedere dag nog vooruit gaat. Zo is hij de afgelopen 2 dagen als hij wakker werd helemaal zelf naar de wc gegaan, en vanmorgen had hij uit zichzelf ook een onderbroek uit de kast gehaald. Het lukte hem niet snel genoeg om hem zelf aan te trekken, dus kwam hij toch maar even naar ons toe om hulp. voor de therapie kwam hij wel uit bed, maar dan had hij al lang geplast in zijn luier, dus dit is echt een enorme stap voor hem (en ons)!

Ook het drinken gaat helemaal geweldig. Gisteren heeft hij 5 bekers zonder rietje en (bijna helemaal) zonder knoeien leeggedronken! En hij vindt het fantastisch. Je ziet hem gewoon glunderen als het hem weer gelukt is.

Iedere dag oefent hij ook met schrijven. De L lukt hem helemaal alleen en de A gaat ook steeds beter. We zetten daar nog 3 puntjes voor op papier en dan weet hij hoe hij hem moet schrijven, inclusief het horizontale streepje!


Iets heel anders: onze papagaai (Jacco, grijze roodstaart) heeft tijdens onze vakantie ook één-op-één-therapie gekregen van buurman Jan. Hij heeft Jacco 3 weken in huis gehad en Jacco is helemaal verliefd op hem geworden! Als Jan voorbij komt, dan wordt Jacco helemaal gek! Wel leuk is dat Patrick nu Jacco ook over zijn kop kan aaien. Jacco kwam altijd wel op zijn hand zitten, maar aaien was er niet bij. Misschien een nieuwe vorm van therapie: papagaaientherapie? We kennen in ieder geval al een goede therapeut!!!

Geen opmerkingen: