vrijdag 8 mei 2009

Even blog bijwerken...

Donderdag 7 mei 2009.

Gisteren hebben we niets op ons weblog gezet. We hadden er eigenlijk geen fut meer voor... Daarom nu even een verslag van 2 dagen in één bericht.

Even een tipje voor als het niet lukte om een reactie te plaatsen op dit weblog (we kregen wat e-mailtjes dat het niet bij iedereen lukte, vandaar...): onderaan ieder berichtje staat de tekst "reacties", daar kun je op klikken. Je komt dan op een nieuw scherm waar je je reactie kunt invoeren. Als je je reactie getypt hebt, klik dan even op het rondje voor "Anoniem" en klik pas daarna op publiceren. Dan hoef je je niet eerst te registreren of in te loggen... Dan moet het altijd lukken!

Gisterenochtend zijn de dames gaan winkelen. Na een aantal uurtjes kwamen ze met allerlei leuke dingen weer terug uit "down-town" Willemstad. Ze waren precies op tijd voor de therapie van Lars. De jongens hadden 's-ochtends ook op 't gemakje gedaan. Eerst rustig ontbeten, daarna naar de flamingo's om vervolgens bij Hemmingway's wat fris te gaan drinken. En als je dat in het Antilliaanse tempo allemaal doet, is het daarna al weer tijd voor de lunch!

Na de lunch op naar het CDTC voor weer een nieuwe dolfijne therapiesessie van Lars. Maike heeft voor ons in de concentratieruimte gefilmd. Zo hebben we daar ook een indruk van. Altijd leuk natuurlijk. Normaal gesproken doet de cameraman van het CDTC dat, maar die was ziek. Op het volgende filmpje kun je zien hoe goed Lars intussen al kan knippen!En niet onbelangrijk: Lars kan zelf zijn T-shirt uittrekken! Hij heeft er nog wel een shirt voor nodig met een beetje wijde armsgaten, maar toch. We oefenen dit nu zo veel mogelijk, zodat hij het binnen niet al te lange tijd echt iedere keer zelf gaat doen.

In het water heeft Maike het voor elkaar gekregen dat Lars helemaal plat op zijn rug is gaan liggen. Ze had hem alleen bij zijn hoofd vast. Tot nu toe durfde Lars dit niet, dus weer een mooie overwinning op zichzelf!


Na de therapiesessie hebben we lekker met z'n allen nog een poos in zee gezwommen. Het was voor het eerst dat we Lars helemaal niet meer vast hoefden te houden. Hij vond het geweldig om te laten zien hoe goed hij zelf al kan zwemmen. Oma mocht hem zelfs kopje onder duwen! We hebben er in elk geval met z'n allen goed om kunnen lachen en er vooral heel erg van genoten.

Om de dag leuk af te sluiten zijn we 's-avonds bij Hemmingways spareribs gaan eten.Heerlijk!

En dan de dag van vandaag (donderdag 7 mei). Rick en Patrick zijn een duiktrip gaan maken naar Mushroom Forest en Port Marie. Als je hier toch bent om te duiken mag je deze bekende duiklocaties eigenlijk niet missen, tenminste dat wordt hier gezegd. En natuurlijk had Patrick weer zoiets van "eerst zien, dan geloven", dus vanmorgen om 8:15 uur stonden ze al aan boord van de boot. Beide jongens hebben twee prachtige duiken gemaakt. Wat is het onderwaterleven hier op Curaçao toch mooi! En ze zijn het er allebei mee eens dat je dit gezien moet hebben. Om een beetje een impressie te geven, volgen hier een paar zelfgeschoten sfeerplaatjes van Mushroom Forest:

En natuurlijk hebben we bij Port Marie ook nog wat foto's gemaakt, maar Patrick heeft ook een stukje gefilmd:Met de duik bij Tugboat hebben Patrick en Rick nu 3 van de top-10 duiksites van Curaçao bezocht. Ook de komende dagen willen ze nog wat duiken maken, maar dan wat dichterbij het hotel.

Terwijl Patrick en Rick weer teruggebracht werden naar Lion's Dive, had Lars zijn therapiesessie. Hij heeft ook dit keer weer goed zijn best gedaan, al was hij wel wat opstandig vandaag. Twee jaar geleden had hij dat ook in de 2e week, en ook Maike vertelde dat dit een bekend verschijnsel is. Lars heeft ook vandaag weer flink geoefend op de voor hem moeilijke woorden en klanken, zijn fijne motoriek (schrijven) en van links naar rechts tussen de lijntjes kleuren. Met het laatse heeft hij nog best moeite, maar ook dit gaat steeds beter! En natuurlijk zijn deze oefeningen ook weer bedoeld om Lars te leren om te schrijven. Maike en Judith zijn in ieder geval erg tevreden over de vorderingen die hij maakt.
Monique en (O)Ma mochten vandaag weer bij het dok komen om van dichtbij te filmen. En dat willen we jullie natuurlijk ook niet onthouden:Vanavond is het cocktail-night bij het restaurant Piazza (tegenover ons appartement). Dat kunnen we natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan...

Op jullie gezondheid dan maar! En tot morgen!

2 opmerkingen:

Carolien zei

Hallo allemaal,
Tjonge wat leert die Lars toch veel in zo'n korte tijd. fantastisch om het op deze manier te volgen, dankzij de foto's van jullie en film. Dan krijg je er toch een redelijk goed beeld bij.
Ook rick volgen we natuurlijk tijdens het duiken. Wat een mooie beelden van onderwater. Geniet nog lekker de komende dagen, want voor je het weet is het om.

Groetjes Jeroen, Carolien, Lars, Niels

Anoniem zei

Hallo BNN-ers, toch is het iedere keer weer supergaaf om te zien dat het daar zo goed gaat met jullie allemaal. Heb alleen oma en moon nog nie op de foto gezien hahaha, toch niet camera schuw??? Lars doet het ook weer fantastich hè?! Doe hem maar de groetjes van zijn gekke tante! En Rick de duikspecialist, ik heb nog een vissekom over wil je voor mij een nemo-tje opduiken??? Groetjes en geniet nog van de laatste daagjes daar tot volgende week, dikke kus voor iedereen, Daniella..