woensdag 29 april 2009

Dag 2 van de dolfijntherapie.

Dinsdag 28 april 2009.

Vanmorgen hebben we weer lekker rustig aan gedaan. Heerlijk ontbeten en daarna op 't gemakje boodschappen gedaan en eens gekeken waar nu eigenlijk welke winkels zitten. We hadden daarbij ook wel een doel: we zochten nl. een apotheek, omdat Lars erg rode en tranende ogen had. Achteraf bleek het mee te vallen: Lars had in zijn ogen gewreven nadat hij had geholpen met insmeren met zonnebrandcreme. Wijze les: nooit doen, het is vooral erg pijnlijk en vervelend.
Weer terug "thuis" aangekomen zijn we lekker gaan lunchen en daarna was het alweer tijd voor de dolfijntherapie.


Lars heeft vandaag hard gewerkt met Maike, Judith en GeeGee. Samen hebben ze aandacht besteed aan zijn fijne motoriek, zijn uitspraak en het drinken uit een beker. Maike heeft Lars onder andere een vierkant laten tekenen. Eerst moest Lars een vierkant natrekken om daarna zelf te proberen er eentje te maken. Dat lukte aardig. Deze oefening zal de komende dagen nog wel vaker langs komen. Morgen gaat Maike beginnen met een poging om Lars zijn eigen naam te laten schrijven. Geloof het of niet, maar dat gaat ze doen door eerst zijn naam met tape en zand te maken. Hierdoor kan Lars zijn naam als het ware voelen. De dagen erna zal ze vervolgens gaan proberen om Lars zover te krijgen dat hij zelf zijn naam kan schrijven. We zijn benieuwd!

Het drinken uit een beker ging best goed, vond Maike. We zullen hiermee de komende dagen vaak gaan oefenen met Lars. We waren wel erg verbaasd (in positieve zin) dat Lars vanavond bij het eten zelf uit een beker wilde drinken. Natuurlijk lieten we die kans niet onbenut! Kijk maar op onderstaand filmpje hoe het hem afging.Natuurlijk heeft Lars ook heerlijk genoten van het zwemmen met Maike en GeeGee. Vooral het "surfen" vond hij geweldig! Natuurlijk hebben we ook daar een kort filmpje van:Lars is echt al dikke maatjes met Maike en Judith. Je kunt goed merken dat hij helemaal op zijn gemak is bij beide dames. Hij kletst honderduit en helpt waar hij maar kan.


Na de therapie zijn we lekker wat gaan drinken bij Hemmingway's. En ook daar viel Lars met zijn neus in de boter: er was een live-voetbalwedstrijd aan de gang. Daar hebben we dus het nuttige met het aangename kunnen combineren: lekker uitrusten onder het genot van een heerlijk koud drankje. En speciaal voor meneer Bart (de leraar van Rick) hadden we een heerlijk koele Amstel Bright besteld. Maar het duurde wat te lang voor hij langs kwam, dus we hebben hem zelf maar opgedronken...


En om alle overtollige kilootjes weer wat kwijt te raken zijn we daarna natuurlijk weer lekker even gaan zwemmen in zee (alsof het helpt.........).


Nu gaan we nog lekker even wat drinken en relaxen. Lars ligt inmiddels lekker te slapen om morgen weer uitgerust aan de 3e therapiedag te kunnen beginnen.

Groetjes van ons allemaal!!!!

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi allemaal,
Super om jullie te volgen. Je kan duidelijk zien dat jullie enorm genieten. Lars wat ga je snel met je surfplankje en zo mooi om te zien.
Succes vandaag.
groetjes van de familie Hoetjes