donderdag 30 april 2009

Therapiedag 3: speciaal voor juf Renate!

Woensdag 29 april 2009.

Juf Renate: Lars leert schrijven!!! Natuurlijk nog wel op zijn eigen manier: met vingerverf, maar toch. Het begin is er. En Lars is er erg trots op. Zo trots zelfs dat hij juf Renate het meteen wilde laten weten. Dus bij deze.... en ook veel groetjes van Lars (en ons allemaal natuurlijk!).

Zijn eigen naam kunnen schrijven is één van de doelen die voor Lars gesteld zijn om naar groep 3 te kunnen. En hiermee heeft Lars nog erg veel moeite. Zijn fijne motoriek is nog niet heel goed ontwikkeld, dus schrijven is erg lastig voor hem.
Maike heeft een stappenplan gemaakt om Lars toch te stimuleren om zijn naam te gaan schrijven. We hebben geprobeerd om dit heel kort in een diaserie weer te geven.


Verder hebben ze bij Lars gewerkt aan de "f"-woordjes. Daar heeft hij ook wat moeite mee. Een fiets wil hij nog wel eens ffffsssiets noemen. Gelukkig werkte hij ook vandaag weer erg goed mee en heeft hij ook hier vooruitgang in geboekt.

Zelf vinden we het mooiste nog wel dat hij iedere keer zelf uit een beker zonder rietje wil drinken. Dit vindt hij op het moment helemaal geweldig. Je moet hem zien stralen als het hem lukt! Natuurlijk vinden wij het niet erg om dit veel met hem te oefenen.
Wat ook erg opvalt is dat hij je nu in je ogen kijkt als hij iets vraagt. Hier zijn Maike en Judith ook veel mee bezig, omdat Lars nogal de neiging heeft naar zijn tenen te kijken als hij iets tegen je zegt. Ook vraagt hij nu op een goede manier wat hij wil (tenminste... als hij niet te moe is). Het woordje alsjeblieft heeft hij in de afgelopen 2 dagen meer gebruikt dan in de maand hiervoor.
Het lijkt er dus sterk op dat de therapie ook dit keer weer resultaat gaat brengen. Nu maar hopen dat het weer, net als de vorige keer, doorzet!

Naast al het werken heeft Lars natuurlijk ook gewoon weer lekker veel lol met Maike en GeeGee gehad vandaag. Het was weer een feest om er naar te kijken. De volgende fotoserie laat jullie hopelijk ook een klein beetje meegenieten.


Vanmorgen zijn we met z'n allen naar Willemstad geweest om een kadootje voor Monique te halen. Ze is morgen jarig en daar horen natuurlijk kadootjes bij. En na goed zoeken hebben we er eentje gevonden. Wat het is verklappen we morgen pas!
Vanmiddag rond half vijf zijn Patrick en Monique nog even om boodschappen geweest. Dat was een aparte ervaring: spits in Willemstad. Zo'n gekkenhuis op de weg heb je nog nooit meegemaakt. Stoplichten staan er helemaal voor niets, richting aangeven heeft geen zin en afstand houden kennen ze al helemaal niet. Eigenlijk is het een soort wet van de sterktste. Gelukkig zijn ze weer heelhuids teruggekomen, en zelfs met taart voor morgen!

Voor Rick wordt het morgen weer een bijzondere dag: dan begint zijn cursus Assistent Dolfijntrainer niveau 2. Om 8 uur mag hij zich melden bij de Dolphin Academy (http://www.dolphin-academy.com). Rick heeft er in ieder geval erg veel zin in, dus dat moet goed komen.

Zo, dat was het weer voor vandaag... het is nu tijd om ballonnen op te gaan blazen en slingers op te hangen.

Tot morgen!

1 opmerking:

Anoniem zei

Hallo allemaal,
Als eerste wat knap van lars dat hij leert schrijven!!!!!!!
Verder HIEPERDEPIEP schoonzusje van ons alle maal uit Zierikzee, we nemen er alvast en borrel op.

Petra, Marcel en natuurlijk ook pa en ma