maandag 27 april 2009

Eerste sessie dolfijntherapie.

Maandag 27 april 2009.

Lars heeft zijn eerste sessie van de dolfijntherapie achter de rug. Het was alsof hij hier nooit is weggeweest...

Dit keer heeft hij Maike als therapeute en Judit als assistente. Het klikte meteen, zoals je op de onderstaande foto kunt zien:


De eerste sessie stond uiteraard vooral in het teken van kennismaken en het op het gemak stellen van Lars. Voor het laatste was niet veel nodig. Lars voelde zich echt de koning te rijk!


De belangrijkste doelen voor deze therapie zijn de uitspraak en zinsopbouw van Lars. Daarnaast zal Judit (zij is fysiotherapeute) ook gaan werken aan de fijne motoriek van Lars. We hopen dat dit hem wat kan stimuleren om zijn eerste woordjes te gaan schrijven...

Na afloop van de therapie vertelde Maike dat Lars erg goed zijn best heeft gedaan. Hij wist zich nog veel te herinneren van 2 jaar geleden en werkt erg goed mee. De eerste indruk van Maike is dat Lars een lief, spontaan ventje is dat weet wat hij wil en ook goed anderen voor zich kan winnen (zodat hij minder zelf hoeft te doen). Nou, dat lijkt ons de spijker op zijn kop...In eerste instantie zagen we wat op tegen het tijdstip van de therapie (van 13 tot 15 uur), maar het bevalt erg goed. In de ochtend kunnen we dingen doen en als de rest van Curaçao met siesta gaat, heeft Lars zijn dolfijntherapie. Na afloop kan hij lekker even uitrusten, zodat we daarna op het gemakje kunnen (gaan) eten.
Ook voor de cursus assistent-dolfijntrainer deel 2 van Rick (donderdag t/m zaterdag a.s.) komt het allemaal erg goed uit: die is nl. 's-ochtends tot 12 uur.
Al met al eigenlijk allemaal goed geregeld, dus. En voor het geval jullie je afvragen hoe we aan de foto's en filmbeelden komen, een plaatje van "achter de schermen":


Vanavond gaan we lekker tapas eten bij het restaurant tegenover ons appartement. Hmmmmmmm, lekker!!!!

2 opmerkingen:

Carolien zei

Hoi allemaal,

Wat ziet dat er goed uit zeg. Fijn dat Lars zo snel gewend was, dan kan hij er gelijk vanaf de eerste minuut van genieten. Wij hopen dat de doelen die gesteld hebben zoveel mogelijk worden gehaald, dat zou voor Lars een sprong vooruit zijn en daar doen jullie het toch voor!
Jullie hebben wel een druk programma de komende dagen, maar gelukkig tussendoor nog tijd voor ontspanning. Wij zijn jaloers op jullie weer. Hier regent het en volgens mij de hele dag.
Geniet lekker de komende tijd, Lars vergeet je de dolfijn geen kus van Carolien te geven?
Groetjes Jeroen, Carolien,Lars en Niels

Anoniem zei

hoi iedereen,

wat fijn dat het allemaal gelijk lekker loopt, hopelijk ook met goed resultaat. geniet ervan met zijn allen. ook van het weer want hier is het echt bagger weer!!
wij volgen jullie via de weblog en genieten van de prachtige foto's filmpjes en verhalen een beetje mee.
groetjes inge jeffry tijn en joep