dinsdag 5 mei 2009

Massages en TV-opname.

Maandag 4 mei 2009.

Voor de dames onder ons begon de dag erg ontspannen: Monique en (O)Ma hadden een full body-massage geregeld. Deze duurde maar liefst een uur! En het is ze heel goed bevallen. Het uurtje verliep alleen wel erg stil: de masseuses zeiden geen woord... Tegen half 11 kwamen ze weer van de bedden af. Daarna hebben we heerlijk met z'n allen wat bij Hemmingway's gedronken om vervolgens weer aan de lunch te gaan. Wat is het leven toch zwaar hier.......Om kwart voor 1 hadden we al weer een afspraak bij het CDTC. Dit keer met de TV-ploeg van de Tros. Vandaag hebben ze nl. opnamen gemaakt van de therapie van Lars. Ze hebben zowel een stukje van de voorbereidingssessie, als tijdens de watersessie gefilmd; vanaf de brug (waar wij zelf altijd staan) gefilmd en vanaf het dok. Ook Patrick hebben ze nog even geïnterviewd.


Van Michel, de cameraman, hebben we begrepen dat het is gelukt om mooie opnamen te maken. Hij vond dat Lars het erg goed deed en was onder de indruk van de therapie. Ook de nabespreking met Maike hebben ze opgenomen.

Lars heeft het ook vandaag weer prima gedaan bij Maike. In de voorbereiding heeft hij laten zien dat hij al heel goed zelf uit een beker zonder rietje kan drinken en ook de ffff-klank heeft hij weer goed geoefend. Hij lukt hem nu al aardig om "fiets" te zeggen in plaats van fffsssiets. Ook zijn naam schrijven heeft hij weer geoefend. Nu had Maike de letters van zijn naam in puntjes op papier getekend. Hij zag meteen dat er Lars stond. De opdracht voor hem was om de puntjes met elkaar te verbinden door een lijn te tekenen. Wat Maike opviel was dat het Lars nu lukt om de kracht waarmee hij het potlood op papier drukt te doseren. Daar heeft ze vorige week ook met hem op geoefend. Hij heeft zijn naam op deze manier ook heel goed geschreven. Alleen de horizontale streep in de "A" vindt Lars nog een beetje moeilijk.
Op het dok tijdens de dolfijnsessie kreeg Lars de opdracht om een bepaalde letter in een bepaalde vorm aan te wijzen. Bijvoorbeeld de "L" in het rondje. Op het papier stonden de letters van zijn naam, maar wel allemaal in een verschillende vorm (rondje, vierkant, driehoek). Lars wist de letters heel goed aan te wijzen.En natuurlijk hebben ze allemaal weer veel plezier gehad tijdens deze sessie. En gelukkig was Lars niet veel afgeleid door de cameraploeg.

Zometeen gaan we weer aan de cocktails. Je moet tenslotte iets in je vrije tijd....


PROOST en tot morgen!!!!

1 opmerking:

Anoniem zei

zo te zien hebben jullie het goed
het goed naar daar,mooi weer, lekker zwemmen, en lekker genieten
wat je daar mee maakt, we hebben alles gezien, het waren mooien filmjes die je gemaakt heb, alles is in bergen op zoom goed, het regend hier, plus is het hier 8 grade, ook niet warm vinden we,nou
nog veel plezierige dagen daar.
paul en jenny.