zaterdag 2 mei 2009

De eerste therapieweek zit erop.

Vrijdag 1 mei 2009.

We zijn alweer ruim een week op Curaçao. De tijd gaat snel, te snel eigenlijk. Maar goed, we hebben het wel allemaal reuze naar onze zin hier.

Gisterenavond hebben we lekker de verjaardag van Monique gevierd met een heerlijk etentje bij restaurant Nemo. Daarna hebben we nog lekker een cocktail mee naar ons appartement genomen. Nou, daar lusten de dames wel pap van hier! En Patrick vindt ze ook niet echt vies... daardoor hadden we gisteravond ook geen zin meer om ons weblog nog bij te werken, dat doen we nu dan maar even.

Gisteren heeft Lars geknipt! En nog netjes ook, kijk maar op de foto's.


Bovendien heeft hij dit met een normale schaar gedaan: en wij, samen met school, maar oefenen met speciale scharen........

Na het knippen was het natuurlijk weer tijd om met GeeGee te gaan zwemmen. En wat denk je: Lars mocht de dolfijnenfluit van Rudolf (de dolfijntrainer van GeeGee) gebruiken om GeeGee opdrachtjes te laten doen. Dat vond hij helemaal fantastisch. Wat voelde hij zich trots zeg!


Uiteraard zat hier ook weer een bedoeling achter: Lars neemt zijn beker, als hij gaat drinken, te ver in zijn mond. Om hem te laten snappen dat dit niet werkt, is een fluit erg handig: als je die te ver in je mond stopt, komt er geen geluid uit. Simpel trucje, maar wel effectief: het drinken gaat met de dag beter!

Goed, over naar de dag van vandaag.... Deze begon weer vroeg: om 8 uur begon de 2e dag van Rick's cursus Assistent Dolfijntrainer.


Vandaag had hij om 9 uur een zgn. dolphin-swim en om 10:30 uur een show waarin hij mocht meedoen. Rick heeft het er weer geweldig leuk gehad. En wij waren stiekem best jaloers op hem. Wat mogen ze leuke dingen doen bij deze cursus! Zo mocht hij dit keer niet alleen de opdrachten geven aan de dolfijn, hij mocht zelf ook in het water meedoen. En laten we eerlijk zijn... wie zou er nu niet eens een keer flink hard door het water geduwd willen worden door een dolfijn???

Tussen de middag hebben we even snel gegeten, want Lars moest om 13 uur weer aanwezig zijn voor zijn therapie. We merken elke dag weer verbetering. Zo loopt hij nu zonder problemen snel een helling op en af, stapt hij zonder hulp op en van een bankje om bij de flamingo's te kunnen kijken, drinkt hij steeds beter en meer uit een beker zonder rietje en kijkt hij je ook steeds beter aan als hij iets aan je vraagt of iets tegen je zegt. En niet te vergeten: hij zwemt los. Tijdens de therapie is Maike hem aan het leren om te zwemmen.
En dat gaat stukje bij beetje de goede kant op. Geweldig om te zien. Natuurlijk wil Lars 's-middags in zee ook laten zien hoe goed hij zelf kan zwemmen. Liefst ziet hij dan dat zijn grote broer als dolfijn optreedt. Dan kan Lars de commando's geven!

Bij de therapie hadden we vandaag de mogelijkheid om bij het dok te filmen en fotograferen. Het blijft leuk om zo dichtbij Lars te zijn als hij therapie krijgt.
Je kunt dan ook letterlijk horen wat er gezegd wordt. En wat hebben hij, Maike en Judith een hoop lol met elkaar!


Lars heeft ze allemaal weer helemaal ingepakt. En andersom geldt hetzelfde: je kunt aan alles merken dat Lars zowel Maike als Judith volledig vertrouwt. En dat is een groot pluspunt voor het behalen van resultaat bij zijn therapie.

Morgen gaan we in de ochtend eerst weer bij Rick kijken. Hij doet morgen examen! Dus dat was vandaag nog even goed leren. Maar goed dat Rick daar niet echt een hekel aan heeft... Als het goed is, mag hij zich morgen officieel assistent dolfijntrainer noemen. En dan mag hij, wanneer hij maar wil, meedoen met de dolfijnenshow hier in het sea aquarium.


Om 13:15 uur kunnen we ons dan bij het CDTC melden voor het familie-zwemmen. Monique, Rick en (o)Ma gaan dan met GeeGee zwemmen. Oma heeft dit nog nooit gedaan, dus is het een mooie kans om ook eens te ervaren wat Lars meemaakt. En dan kan Patrick ondertussen mooi foto's maken en wat filmen. Misschien dat Patrick ook nog even mag, maar dat is nog onzeker: er is in principe een maximum van 3 personen bij het familiezwemmen (behalve als er meer broertjes of zusjes zijn). Van Rudolf hebben we in ieder geval al toestemming om te wisselen (Monique uit het water en Patrick er in). Nu nog even toestemming krijgen van degene die ons morgen bij het familie-zwemmen begeleidt....

1 opmerking:

Anoniem zei

Goedemorgen allemaal,
Wat moeten jullie trots zijn op beide jongens!
Tijdens het lezen van de verhaaltjes is het een extra bonus om ook de beelden te zien.
Super gedaan,goede leraar die Dion.
Fijn weekend en op naar volgende week.
Veel plezier bij de family swim.
Groetjes de familie Hoetjes